Bornyi Márton: Téka Generációk

Van egy szerelem projektem amit már évek óta fotózom. A Téka népművészeti táborban, eddig 27 alkalommal voltam lent, és harmadik éve fotózom a tábor mindennapi életét. Idén egy középformátumú 6×6-os filmes fényképezőgéppel készítettem felvételeket. Azért ezt a formátumot választottam, mert a negyven éves filmes fényképezőgéppel nem lehet rohanni, le kellett lassulnom ahhoz, hogy igazán hitelesen tudjam visszaadni milyen is egy hétre kiszakadni a mindennapi életből és “belelassulni a tájba” Nagykálló-Harangodon.

A tábort a 80-as évek közepén – többek között a Bartók táncegyüttes táncosai és a Téka együttes tagjai  – alapították, azóta viszont felnőtt egy újabb generáció, az én generációm. A projektem munkacíme Téka generációk, úgy tervezem még sok éven keresztül fogom dokumentálni a tékások életét.

 

Válogatás  az idei fotókból:

 

Bornyi Márton négy éve foglalkozik vizuális kultúrával, főleg színházi, tánc és riport fotókat készít. 2017-ben csatlakozott a lumidance táncfotós brandhez, ami a néptánc előadások, fesztiválok és más események dokumentálását tűzte ki célul.