Telkes Tímea: Fiktív tájak

A sorozat arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, hogyan működnek az észlelés rétegei. Megszokott formák vesznek minket körbe mindenütt (ha egy hegyet látunk, az általában nem más, mint egy hegy). Az agyunk kiegészíti a hiányokat és kitörli a nem oda illő részleteket.
Fiktív tájak létrehozása, pusztán a kollázs technika alkalmazásával egy olyan játék, ami végtelen lehetőséget nyújt arra, hogy a szemünket és az agyunkat megtévesztve új tereket hozzunk létre.

 

 

Mivel énekelni és zenélni sosem tudott, így gyerekkorától kezdve igyekezett képeken keresztül megmutatni a fejében jelenlevő káoszt, különböző technikák segítségével. Később -munka mellett- 5 évig koptatta a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia tanszékének padjait. Egy hosszabb kitérő után, a 3d-s platformok virtuális valóságában rejlő kreatív lehetőségek irányába fordult. Mivel a belső káosz bemutatásának vágya nem csökkent, végül visszatért a pixel-létből és ismét a fényképezés útjára lépett. 2017-ben diplomázott a Szellemkép Szabadiskolában, mint fotográfus.

 

Csoportos kiállítások:

2018 Just in time /Óda / Instax series (PH21 Gallery); Staged /White noise Portrait series 01 (PH21 Gallery)

2017 Diplomakiállítás / White noise (Fuga)

2016 Terek és formák (Bethlen galéria)

2008-2015 Csoportos és egyéni kiállítások / SL virtális 3dplatform (Pirmaide Cafe-Glasshouse Gallery, Gualdo Art Centre, MeiNem Art Gallery, Commune Utopia, Imagine Nations Gallery, Gallery East, Lollygagger Art Centre, Gitu Art Studio, Angel Bay, Colore Art Gallery, Meta body project 1.0)