Rajnai Krisztina: Belső tér

“Önarckép. Az egyetlen olyan portré, amely az alkotóját a teremtés pillanatában ábrázolja, és amelynek az alapkonfliktusa, hogy a kamera mindkét oldalán ugyanaz az ember áll.” Michel Tournier

Munkámban az önmegismerés, identitáskeresés képi megfogalmazására képzőművészeti összhatást keltve, a térérzékelés relativitásának játékosságával tettem kísérletet. Az identitáskeresés során sok mindent megkérdőjelezünk, amit eddig megrendíthetetlen igazságnak gondoltunk, nem tudjuk, hogy mihez igazodjunk, melyik út számunkra a legmegfelelőbb.

Képeimmel pont emiatt dekódolási zavart is próbálok kelteni, hogy a felismerés ne legyen egyértelmű, hiszen néha a bevált módszerek, megszokott értelmezési pontok érvényüket vesztik, ezáltal kénytelenek vagyunk elfogadni egy új, másfajta értelmezést.

A munka során a képek elforgatásával olyan fiktív tereket próbáltam létrehozni, amelyek a grafika, fotó és festészet keverékének benyomását keltve saját belső útkeresésem külső helyszínei, annak kifejezéseként nagyrészt szintén belső és zárt terek.

 

 

1985-ben Szombathelyen született, 2003 óta Budapesten él. 2008-ban jogászként diplomázott. 2017-ben végzett fotó szakon a Szellemkép Szabadiskolában. Csoportos kiállítások: 2017 – Fuga- Szellemkép Szabadiskola diplomakiállítás; Ph21 Gallery – Portraits without faces; Esztergom Rondella Galéria – Kaleidoszkóp művészeti pályázat.