Fodor Barbara grafikái

Bemutatjuk Fodor Barbara grafikáit. A galéria alatt villáminterjú olvasható a szerzővel.

 

A teljes nézethez kattintson a képekre.

Mutasd be magad, kérlek!

Fodor Barbara vagyok, 22 éves. Szegeden élek. Jelenleg irodai asszisztensként dolgozom egy építőipari cégnél, de tanulmányaim során a fotózásba és a grafikába is belekóstoltam. Utóbbival még vannak terveim a jövőre nézve. 

Hol, kinél tanultál rajzolni?

Békéscsabáról származom, középiskolás koromban a helyi művészeti szakközépiskolában vettem órákat, majd miután Szegedre költöztem, egy tanfolyam keretein belül tanultam grafikát egy évig. Remélem, hamarosan folytathatom felsőoktatási intézményben a tanulmányaimat.

Ki volt rád a legnagyobb hatással?

Nagyon sok kedvenc művészem van. Közülük Francis Bacont és Egon Schielet emelném ki. A kortárs alkotók közül pedig Marina González Eme és Karolina Koryl voltak rám nagy hatással. Kettejük munkásságát az interneten ismertem meg. 

Mi inspirálja a műveidet?

A műveim a saját belső világomból táplálkoznak. Szabad asszociációk, spontán gondolatok, ötletek törnek a felszínre és nyernek formát a papíron. Néha pedig körülöttem lévő emberek, fotón szereplő alakok, figurák is meg tudnak ihletni. 

Milyen technikákat használsz a legszívesebben?

Legszívesebben tollal és tűfilccel dolgozom.

Melyik művészeti ág áll még közel hozzád?

A költészet nagyon közel áll hozzám. Óvodás korom óta írok verseket, pályázatokon is eredményesen szerepeltem velük. Eddig a Holdkatlanban publikáltam. 

Mik az elképzeléseid a jövőre  nézve? Hol szeretnéd megmutatni magad?

Célom jelenleg, hogy az országon belül minél több helyen megismerjenek, mint alkotó embert, elsősorban mégis lakhelyemen, Szegeden szeretnék kitűnni a munkáimmal. Nagy örömmel töltene el, ha itt állíthatnék ki.

Köszönjük szépen! Sok sikert!