Egy raklap szex – sorozatajánlónk

Egy sorozat, aminek a nyitójelenete egy templomban forog, ahol az éppen ott tartózkodó ürgét leszopja egy dögös apáca.

Hank Moody (David Duchovny) karaktere 2007 és 2013 között hét évadot kefélt végig piros Marlboroval a szájában. A Tom Kapinos által megalkotott kanos és nyughatatlan író életéről szóló Kaliforgia (Californication) szélsebesen nőtte ki magát napjaink klasszikusává. 

californication

Az alkotói válságban szenvedő íróegyéniség 2007 augusztusában debütált az egyesült államokbeli Showtime csatornán. Az ausztrál katolikus egyház fejvesztve harcol a sorozat betiltásáért, míg az Államokban szinte rögtön a premier után már be is rendelték a következő évadot.

Hank közhelyes figurának tűnik, valódi hedonista: rendszerint iszik és drogozik, napi szinten gyűjtögeti numeráit, viszont stílusos, szellemileg dinamikus fazon, akin bár többnyire az látszódik, hogy nem tudja, mit akar, mégis hangsúlyosan elköteleződött egyetlen nő mellett, és életét annak szenteli, hogy rendezze vele való kapcsolatát. Karen (Natascha McElhone) a nő, a múzsa, mindenki más csak az ő árnyékában toporzékolhat – nélküle Hank Moody tompának és terméketlennek definiálódik.

californication-2

Főhősünk senkit és semmit nem hajlandó komolyan venni, még önmagát sem, épp ezért artikulálódik önironikus, groteszk egyéniségként a fent említett közhelyes látszatot levetkőzve. Élete egy autentikus pornófilm – a sorozat minden egyes részében garantált a kendőzetlen szexjelenet, a posztmodern ember világban való szétszóródottságával járó zúzós rock ’n’ roll életérzés.

A sorozatban számos filozofikus idézet hangzik el Hank Moody szájából, miközben cigifüsttel telíti az éppen őt vevő kamera lencséjét. Álljon itt most az, amelyik megremegni készül a sorozat megnézését követően: ,,A beteljesülés a vágy halála.”

Eredeti forrás: Uploaded Magazin